Home · Cape Epic '08 · TransAlp '08 · Trans Andes '10 · Crocodile Trophy '10Sunday, December 16, 2018
Navigatie
Laatste nieuws
Nieuws
Teamleden
Kalender 2011
Fotogallerij
Verslagen
Cape Epic '08
TransAlp '08
Trans Andes '10
Crocodile Trophy '10

Mountainbike clinic?
Contact

Sponsor informatie
Laatste artikelen
WK voor brandweer in...
De klos in Oss
Weekend Duitsland
Trans Andes
Viaduct training Aze...
Verslag Low Countries Mountainbike Tour (LCMT) 2011
De wedstrijd bestond een aantal jaren geleden uit 7 dagen , en begon in Limburg. Vandaar werd er gereden dwars door de Ardennen , Belgie, en dan ook nog een deel door Luxemburg.

Maar door (denk ik) de zwaarte van dit traject , is er gekozen om dit toch maar op 4 dagen te houden. Tenslotte moet je in 4 dagen al 10.000 hoogtemeters overbruggen en zo,n 100 km per dag met een aantal Chronoritten hierin verweven. 7 Dagen zou dan iets te veel van het goede zijn , en dan zou het ook niet meer toegankelijk zijn voor de recreatieve atb er. Je houdt dan een handje vol wedstrijdrenners over. Gezien de kosten van een dergelijk evenement is dit niet meer te doen.

Maar 4 dagen door de Belgische Ardennen ploeteren is ook mooi ! Dit keer waren we met z,n 4 afgereisd naar de startplaats in Stafelo een mooi plaatsje wat bijna middeleeuws aandoet. Matthijs Pot , Willy Welles, Paul Ensink, en ik ondergetekende. De eerste dag stond er een heuse proloog op het programma met een tijdrit klim van 2.6 km met een stijging van een serieus gemiddelde. Daarna mochten we starten en op pad gaan voor 95 km zwerven door de Ardennen, met na de eerste verzorgingspost een25 km chrono- rit voor ons wedstrijdrijders. Hier ging het met mij (en meerdere) renners al gelijk mis. Door de inspanning niet goed opgelet en verdwaald in het Belgische land. Na een omzwerving van een 30 km ben ik met een groep trainende wielerprofs meegereden. Deze hebben mij keurig afgezet bij de verzorging , waar ik die dag al eerder was geweest. Zo zie je nog eens wat van BelgiŽ. Maar gelukkig was ik niet enige ! Mijn klassement is naar de maan jammer maar helaas.

Willy, Paul en Matthijs hebben een goeie Chrono gereden deze dag en blijven dan ook goed overeind in het klassementen ik ben keurig door de organisatie afgezet in de finishplaats Houfalise , wat wil een mens nog meer ? Hier heb ik mij nuttig heb gemaakt door wat hand en spandiensten te verrichten voor de organisatie in afwachting van de finish van Willy Ties en Paul.

De tweede dag gewoon weer starten en gaan voor het dagklassement. Paul voelt zich niet fit en heeft last van z,n keel en ademhaling, en blijft in bed. Vanaf de vliegende start een chronorit voor de wedstrijdrenners tot de eerste verzorgingspost 28 km. In deze zware chronorit sloeg het noodlot toe bij Ties en Willy. Een gebroken ketting levert Ties de narigheid op van zeker 10 min achterstand. Ook Willy heeft problemen, rijdt lek en valt 3 keer van zijn kameel, en heeft wat behangschade opgelopen tijdens de chronorit. Ikzelf heb goed gereden en ben geŽindigd als 52e wedstrijdrenner van de 150 . Bovendien had ik de dagoverwinning bij de Master 2 klasse.

De derde dag gewoon weer met z,n 4 aan de start. Weer een vliegende start voor ons wedstrijdrenners, met vandaag 48 km volle bak. Voor Ties , Willy en mij was het een mooie Chrono waarin Ties en Willy erg goed en hard hebben gereden. Paul reed zijn band aan stukken , en zijn Chrono en etappe was gedaan, wat natuurlijk erg jammer was. Ik had ondanks de massage van gisteren wat last in de aanloop van verzuring, maar ook vandaag voor mij een etappe overwinning bij de masters2 .

De laatste 4e dag was de Chrono gepland in de laatste 25 km na de laatste verzorgingspost. Een prachtige etappe met weer veel hoogteverschil . Hier was het weer opletten geblazen om goed te rijden. Volg de pijlen en blijf bij de les. Hier was het Ties die in de laatste 2 km de verkeerde kant op ging, en vervolgens veel tijd verloor. Erg jammer. Paul Willy en ik hebben erg goed gereden deze laatste Chrono en de finish op het voetbalveld van Stafelo was ons zeer welkom. Van de laatste etappe weet ik niet de uitslag maar staat beslist op de site. We hebben na de finish ons hotel opgezocht, gewassen en geschoren, om vervolgens huiswaarts te gaan. Helaas hadden we deze keer geen podium plekken. De enige die echt in het klassement was gebleven was Willy.

De LCMT is beslist mooi als je houdt van klimmen en dalen. Met 10.000 hoogtemeters over 4 dagen en met evenveel steile en niet ongevaarlijke afdalingen is het een prachtig evenement. Een nadeel voor wedstrijdrenners is dat de parcours aanduiding soms te wensen overlaat , door de snelheid die je hebt zie je niet altijd alles. Dat is met name in afdalingen het geval. Hierdoor lopen de frustraties wel eens op. Maar 400 km gepeild of niet gepeld door de Ardennen te crossen is natuurlijk prachtig. Ook hadden we natuurlijk geweldig mooi weer, het parcours was erg droog en goed begaanbaar.

Zeer zeker hebben we de nodige La Chouffe gedronken . Ook de gehele hotel accommodatie waarin we verblijven is prima in Houfalise . Het blijft een erg mooie mountainbike tour, en zeer aan te bevelen als je eens een echte uitdaging zoekt. Bezoek de site en schrijf je in voor de volgende editie.

Harry Ensink

Hoofdsponsoren:
Sub-sponsoren:
Partners:Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Gebruikers online
Gasten online: 1
Geen leden online

Aangemelde Leden: 22
Ongeactiveerde Leden: 0
Nieuwste lid: ton pot