Home · Cape Epic '08 · TransAlp '08 · Trans Andes '10 · Crocodile Trophy '10Sunday, December 16, 2018
Navigatie
Laatste nieuws
Nieuws
Teamleden
Kalender 2011
Fotogallerij
Verslagen
Cape Epic '08
TransAlp '08
Trans Andes '10
Crocodile Trophy '10

Mountainbike clinic?
Contact

Sponsor informatie
Laatste artikelen
WK voor brandweer in...
De klos in Oss
Weekend Duitsland
Trans Andes
Viaduct training Aze...
WK voor brandweer in Luxemburg
Omdat ik als sportinstructeur werkzaam ben bij de brandweer in Hengelo , had ik de mogelijkheid om deel te nemen aan het Wk Mountainbiken, Tijdrijden en de Wegwedstrijd in Luxemburg en omgeving. Deze Wk wordt elk jaar gehouden, en dit was voor de tweede keer in Luxemburg. Voor mij was het de eerste deelname.

Met drie personen w.o. Maarten Janssen en Hans Selfhout, zijn we donderdag de 17e juni vertrokken richting Luxemburg. We verbleven in een bijzonder mooi hotel , waar de meeste renners zich al hadden verstopt.

De opmaak voor de mountainbike wedstrijd:

Erg vroeg het bed uit (half 6) om vervolgens naar Schifflange te rijden, waar de wedstrijd om 8.30 uur zou starten. Ik moest uitkomen in de klasse Master 1. Op dezelfde tijd volgens het regelement moesten ook de Masters 2 en de vet 1 en 2 starten. We moesten 5 ronden, over een werkelijk prachtig parcours rijden. Een parcours dat voor mij gemaakt was leek het wel. Veel klimmetjes en mooie scherpe draaien en pittige afdalingen afgewisseld met mooie lang gerekte zandpaden met veel kuilen en heuveltjes.

Ik reed erg goed met name de laatste ronde. Ik kwam over de streep in 1 uur en 46 min. Echter tot mijn verbazing hoorde ik dat ik gediskwalificeerd was omdat ik niet in het goede startvak had gestaan. Ik was gestart in het vak voor Vet 1. dus als zodanig deze wedstrijd gereden. Er werd mij later gezegd dat er met tussen stops van 1 min een andere catagorie van start zou gaan. Dit is wat later beslist is.6 anderen in mijn catogorie is hetzelfde overkomen. Er is protest aangetekend bij de organisatie, deze bekenden dat er fouten waren gemaakt, maar dat deze niet konden worden terug gedraaid, de prijzen waren nu eenmaal gegeven.

De winnende tijd in mijn catagorie was 1uur en 55 min. Mijn tijd was 1uur en 46 min. Dus voor mij een reden om bijna de jas aan te doen om naar huis te gaan. Maar bekijk het van de zonnige kant, en blijf sportief.Morgen en overmorgen hebben we weer een kans. Overigens hebben Hans en Maarten niet deelgenomen aan de ATb wedstrijd. Hans wilde zich sparen voor de tijdrit, en Maarten voor de wegwedstrijd van zondag.

De Tijdrit ging goed voor mij , al is het niet mijn ding om 13 kilometer het snot voor je ogen te rijden op een fiets die eigenlijk niet lekker zit.
Ook hier was de tijdwaarneming weer vastgelopen en moest de organisatie veel met pen en papier goed maken. 6.5 kilometer langs de moezel en 6.5 terug. Met een keerpunt dus.
De heenweg wind in de rug , terug wind op kop. Ik had hier in mijn catagorie de 6 e tijd 20.13 min. Zeer tevreden. Hans kwam een min later binnen en was ook tevreden met zijn resultaat.
Maarten nam ook geen deel aan deze wedstrijd, omdat hij alle energie wil opsparen voor morgen.

Zondag 20 juni.
De wegwedstrijd.
Voor mij eigenlijk de eerste keer dat ik een wegwedstrijd beleef. Wel ben ik gewend aan het mountainbike geweld tijdens zo,n wedstrijd en een run bike run maar dit was toch nieuw voor mij.
Mijn catagorie master 1 starte om precies 9 uur. (Nu had de organisatie ervoor gezorg dat iedereen keurig werd geinformeerd wanneer er moest worden gestart. Dit werd door linten aangegeven, zodat iedereen precies wist waar en in welk vak hij moest staan. Dit had alleen op vrijdag ook moeten gebeuren.)

In mijn catagorie deden 45 deelnemers mee. Het parcours bestond uit 3 ronden van 18.5 km. Er zat een behoorlijke klim in van 5 km met veel vals plat in het midden gedeelte. Op het laatst richting finish ging het vals plat omhoog. Na de passage van start finish ging het door Luxemburg stad licht naar beneden onderbroken met een korte klim van 20 %, alvorens de lange klim van 5 km kwam.
Ik ging in de eerste groep mee, en kon goed bij blijven. Iedere keer werd er gedemareerd op de lange klim, waardoor ons groepje kleiner werd.
De tweede ronde werd er zo hard gereden , dat ik eraf moest en alleen aan het zwemmen was. gelukkig kwam achter mij het groepje dat eerder had moeten lossen, en samen zijn we weer naar de kopgroep gereden. In de kopgroep wisten ze ook de laatste ronde van geen ophouden , en werd er behoorlijk aan getrokken. Ik kon gelukkig goed mee. De laatste lange klim heb ik veel kop gedaan, en het ging dan ook goed.
De laatste kilometers met 15 man naar de streep. De eeste aanzet naar de sprint kwam al op 1km voor de meet, waardoor ik vol in de beugels moest om mee te gaan. In de eindsprint moest ik in de kopgroep met een 9 e plaats genoegen nemen. Hiermee ben ik uiteraard tevreden, temeer omdat ik geen wegrenner ben. De tijden lagen dan ook niet ver uit elkaar , omdat iedereen in de kopgroep mee sprinte.
Hans kreeg in de laatste ronde een afloper, en moest hierdoor bij pompen, ook was hij betrokken bij een valpartij, waar hij gelukkig buiten schot bleef. Maarten deed het goed bij de senioren, en schoorde met de 6e plaats een goed resultaat.

Er waren uit elk land goeie renners afgevaardigd. met name uit Spanje en Frankrijk en Italie, wat natuurlijk het Mekka voor de wielersport is.

Volgend jaar wordt de Wk georganiseerd op Corsica, en ik hoop dan ook dat ik, voor wat voor mij het hoofdnummer is de Mountainbike wedstrijd revanche kan nemen.

Ik kan terug kijken op een leerzaam en mooi weekend met veel lol en mooie wedstrijden.
Zeker voor hehaling vatbaar.

Harry Ensink.

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Plaats een reactie
Naam:Schakel het gebruik van smileys in deze reactie uit

Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

U dient in te loggen of aan te melden als lid om een Waardering op te kunnen geven.

Er zijn nog geen Waarderingen geplaatst.
Hoofdsponsoren:
Sub-sponsoren:
Partners:Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Gebruikers online
Gasten online: 1
Geen leden online

Aangemelde Leden: 22
Ongeactiveerde Leden: 0
Nieuwste lid: ton pot