Home · Cape Epic '08 · TransAlp '08 · Trans Andes '10 · Crocodile Trophy '10Sunday, December 16, 2018
Navigatie
Laatste nieuws
Nieuws
Teamleden
Kalender 2011
Fotogallerij
Verslagen
Cape Epic '08
TransAlp '08
Trans Andes '10
Crocodile Trophy '10

Mountainbike clinic?
Contact

Sponsor informatie
Laatste artikelen
WK voor brandweer in...
De klos in Oss
Weekend Duitsland
Trans Andes
Viaduct training Aze...
De klos in Oss
De jongens van het team hadden mij het al gezegd, dat het Parcours in Oss ontzettend zwaar zou zijn. Vorig jaar kon ik deze wedstrijd niet mee rijden, en was dan ook de enige die ik heb moeten laten vallen in 2009 van de Hollandcup bergraces.

Met Vinne, Paul, Willy, Matthijs en gast rijder Herman Duim (Trios) en ik als ondergetekende, zijn we zondagmorgen op tijd vertrokken.

Aangekomen in Oss was het al een heksenketel van Mountainbikers , die al flink aan het warm rijden waren. Onze W- up bestond uit één ronde over het genoegelijke parcours te gaan. Gelukkig was het parcours droog en regende het niet. Maar dat het zwaar zou worden dat was zeker ! Na de start om precies helf 10 gaat het recht omhoog, over de motocrossbaan, om vervolgens daar een aantal op en afdalingen te hebben. Na de motorbaan , gaat het gemeen omhoog door een bos , weide pad met veel korte en technische doorgangen. Daarna is het weer de motorbaan op. Kortom geen moment rust en nauwelijks tijd om te eten en te drinken.

Een ontzettend zwaar parcours , omdat de motocrossbaan ook erg zwaar aanvoelde waardoor je het idee had continu met 2 lekke banden te rijden. Tijdens de wedstrijd waren er ook veel uitvallers door pech of simpel "bekijk het maar " het is goed zo, tenslotte is het moederdag vandaag en ik hou het voor gezien.

Paul Vinne en ik hebben naar omstandigheden redelijk gereden, Ties had andere problemen, en last van de de naweén van de overwinning van FC Twente, hij heeft de wedstrijd uitgereden maar meer ook niet. Willy moest een paar keer van de fiets om wat technische mankementen te verhelpen. Ook Herman had last van de zwaarte van het parcours, en heeft de wedstrijd ook mooi uitgereden.

Niemand heeft volgens mij een voldaan gevoel over dit eigenlijk te zware parcours, Als je hier met een 500cc motor overheen dendert , heb je weinig last, maar met een fietsje van een paar kilo en zonder hulpmotor wordt het allemaal net even iets anders.

Toch hebben we goed gereden ondanks dat het gevoel er niet was. Dat is dan de pleister op de wond. We gaan er van uit dat de nog te rijden Bergraces wat soepeler en makkelijker gaan.
De uitslagen staan binnenkort op de site.

Harry.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Plaats een reactie
Naam:Schakel het gebruik van smileys in deze reactie uit

Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

U dient in te loggen of aan te melden als lid om een Waardering op te kunnen geven.

Er zijn nog geen Waarderingen geplaatst.
Hoofdsponsoren:
Sub-sponsoren:
Partners:Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Gebruikers online
Gasten online: 1
Geen leden online

Aangemelde Leden: 22
Ongeactiveerde Leden: 0
Nieuwste lid: ton pot