Home · Cape Epic '08 · TransAlp '08 · Trans Andes '10 · Crocodile Trophy '10Sunday, December 16, 2018
Navigatie
Laatste nieuws
Nieuws
Teamleden
Kalender 2011
Fotogallerij
Verslagen
Cape Epic '08
TransAlp '08
Trans Andes '10
Crocodile Trophy '10

Mountainbike clinic?
Contact

Sponsor informatie
Laatste artikelen
WK voor brandweer in...
De klos in Oss
Weekend Duitsland
Trans Andes
Viaduct training Aze...
Weekend Duitsland
Eindelijk een zonnetje na deze toch wel strenge wintermaanden. iedereen staat dan ook te wachten wanneer het echt lekker droog is om heerlijk een keer bij voldoende zonlicht lekker te kunnen trappen.

Ook wij waren (Vinne Los, Paul Ensink Willy Welles, Matthijs Pot en ondergetekende) helemaal blij , dat het zonnetje doorbrak tijdens ons ontbijt in een mooie en nette hotelletje aan de voet van het Teutoburgerwalt gebergte in Borgholshauzen op zaterdag morgen de 10e april. Als vanouds had de eigenaar het naar onze zin gemaakt, door ons te verwennen met allerlei lekkers. Ook hij wist wat ons te doen stond. namelijk over het Hermanspad naar Detmold en terug. De kenners weten inmiddels dat dit niet doorgaans de makkelijkste route is naar Detmold, en er flink wat hoogtemeters in zitten. Het was nog koud maar toch mooi droog met een vaal zonnetje.

Het parcours lag er erg goed bij, sterker nog het leek wel geharkt. Natuurlijk werd er weer flink op de pedalen gebeukt, maar dat was gezien de omstandigheden ook niet verkeerd. De eerste dag was bijzonder mooi, waarin we harde tempo's afwisselden met rustige herstellen wat dan ook echt nodig was. Onze specialist (Ties) klom als een Puma die de boom in sprint, en daarbij hield hij af en toe ook nog gewoon in volgens mij. De rest mocht dan ook maar volgen. Ook Vinne en Paul maakten een sterke indruk, klommen goed en hadden soms vreselijke tempowisselingen, waarbij Willy en ik het leuk vonden om te volgen, maar meer ook vast niet vandaag. Samen uit samen thuis hadden we vandaag bijna honderd weggereden over deze mooie paden en maar liefst 2500 hoogtemeters voor de eerste dag.

Om de dag af te sluiten is het bijna traditie om nog een extra slotklim te nemen die van 0 naar 200 meter gaat en waarbij je alle longblaasjes die je lief zijn nodig hebt. Als beloning eindigd deze klim bij een prachtige Berghutte, waar ze heerlijke biertjes tappen (en waar ik de nodige herinneringen heb liggen).

Hier aangekomen, en het nodige hout op het vuur gegooid te hebben, hebben we de dag nog een keer doorgenomen, en zijn vervolgens weer richting Hotel gegaan een paar kilometer afdalen verder.

Deze dag was goed te doen en een mooie training.

Na een leuke en traditionele avond doorgebracht te hebben, zijn we de volgende dag de andere kant van de Hermansweg op gereden, richting Tecklenburg. Weer zo'n 100 km schat ik. De dag begon aanvankelijk met regen, maar het werd uiteindelijk steeds beter.

Het parcours liep zoals het gaat, met in het begin de laatste klim van gisteren. Dus nog koud en dan vol in de longen naar boven. Helaas moesten we onze 'Kneipe' links laten liggen en de Hermannsweg vervolgen, wat hard over komt. Het parcours was duidelijk veel gladder en gevaarlijker dan de eerste dag. Dat heeft er mee te maken dat er op deze zeide van de route altijd meer stenen liggen, die door de regen spekglad worden. Ook hier werd het tempo dermate hoog opgevoerd, dat we het gevoel hadden dat we vlogen. Alles liep lekker en ging prima. Na een koffiestop in Bad Iburg doorgereden richting Teckelenburg, dat we net niet hebben gehaald. De reden was de regen en de kou.

We besloten te keren en in Bad Iburg lekker te gaan eten. En dan terug naar Borgholzhausen. Het tempo was weer dik voor mekaar, en we waren dan ook moe en voldaan tegen 17 uur terug .

Uiteraard was dit weer een mooi trainingsweekend met veel plezier.

Tegen 19.30 weer thuis, en nog nagenietend met trillende poten op de bank, om op het journaal te zien, dat er een vliegtuig is neergestort in Polen, Zo leef je en zo is het gedaan.

Verdriet en geluk liggen toch heel dicht bij elkaar.

Harry Ensink
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Plaats een reactie
Naam:Schakel het gebruik van smileys in deze reactie uit

Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

U dient in te loggen of aan te melden als lid om een Waardering op te kunnen geven.

Er zijn nog geen Waarderingen geplaatst.
Hoofdsponsoren:
Sub-sponsoren:
Partners:Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Gebruikers online
Gasten online: 1
Geen leden online

Aangemelde Leden: 22
Ongeactiveerde Leden: 0
Nieuwste lid: ton pot