Home · Cape Epic '08 · TransAlp '08 · Trans Andes '10 · Crocodile Trophy '10Sunday, December 16, 2018
Navigatie
Laatste nieuws
Nieuws
Teamleden
Kalender 2011
Fotogallerij
Verslagen
Cape Epic '08
TransAlp '08
Trans Andes '10
Crocodile Trophy '10

Mountainbike clinic?
Contact

Sponsor informatie
Laatste artikelen
WK voor brandweer in...
De klos in Oss
Weekend Duitsland
Trans Andes
Viaduct training Aze...
Viaduct training Azelo || 6 januari 2010
Ondanks de kou en de sneeuw proberen we naast de weekenden de dinsdag en donderdagavond collectieve trainingen mee te pakken. Dinsdagavond 6 januari was het weer raak. Om 18:30 afgesproken met Matthijs en koers gezet naar Borne om Harry & Willy op te pikken voor een training op het viaduct bij Azelo. Een mooi rondje van ongeveer 2,5 á 3 km inclusief 2 lange viaducten met flinke stijging als afwisseling.

Ieder een rondje op kop in de snijdende kou, na je rondje herstellen in het wiel om zodoende na 3 rondes weer de kop te pakken. De training proberen we weg te zetten als een intensieve training. Dit betekent 80 tot 90% van je omslagpunt dus er wordt stevig (lees; soms te onbenullig) doorgetrokken. Met name het rechte stuk van Azelo richting Borne stond er flinke tegenwind wat het behoorlijk zwaar maakte.

Na 5 rondes was het Willy die we plots kwijt waren, het bleek dat een schakel van zijn ketting kapot was waardoor hij niet verder kon.; Harry, Matthijs en ik zijn doorgefietst. Willy liep naar huis en kwamen we zodoende nog 2x tegen tijdens de volgende rondes. We trapten stevig door en na een kleine anderhalf uur zat de training er al weer op. Snel naar huis en opwarmen onder de douche.

’s Avonds trainen is niet iets waar we vorig seizoen in de winter snel voor zouden kiezen. Al merken we dat door de motivatie voor de Crocodile we hier dit seizoen weinig moeite mee hebben. Tuurlijk, het is koud en binnen is het warm maar als je eenmaal op de fiets zit en je hebt je goed warm aangekleed is het een bijzonder mooi ervaring en kun je na afloop weer trots op jezelf zijn. Dat belooft wat voor de lente, als het zonnetje schijnt, de temperatuur aangenaam is en het ’s avonds tot half elf licht is…
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Plaats een reactie
Naam:Schakel het gebruik van smileys in deze reactie uit

Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

U dient in te loggen of aan te melden als lid om een Waardering op te kunnen geven.

Er zijn nog geen Waarderingen geplaatst.
Hoofdsponsoren:
Sub-sponsoren:
Partners:Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Gebruikers online
Gasten online: 1
Geen leden online

Aangemelde Leden: 22
Ongeactiveerde Leden: 0
Nieuwste lid: ton pot