Wedstrijd Holten
Geplaatst door Matthijs op June 01 2011 09:39:38
Zondag 22 mei stond Holten op het programma. Voor ons eigenlijk 'de thuiswedstrijd'. Matthijs en Harry wilden dan ook op de fiets er naar toe, maar door de regenval in de ochtend hebben zij toch besloten om met de auto te gaan. Harry startte om 10:45 (Masters) en Matthijs om 12:45 (Amateurs). Beide heren stonden wederom achteraan opgesteld, door het gebrek aan punten.

Harry reed lekker en heeft zich vooral niet druk gemaakt. Voor hem was het de eerste wedstrijd en hij heeft dan ook lekker z'n eigen tempo gereden. Ook dan is de ronde in Holten al zwaar genoeg. Het parcours gaat deels over een motorcrossbaan heen, met enkele pittige, steile klimmetjes. Verder kent het parcours ook mooie singletracks en enkele lange klimmen.

Matthijs heeft de wedstrijd in Holten een keer mogen winnen bij de niet-licentiehouders. Het parcours ligt hem erg, vooral door het korte krachtige werk. Het niveau van de amateurs ligt echt wel behoorlijk was hoger, dus om dit seizoen een keer aan de goede kant van het midden te eindigen is al een hele uitdaging. Ondanks dat de benen goed waren dat hij lekker heeft gereden, was een 45e plek het resultaat. Bij lange na niet de goede kant van het midden, maar net zoals in Havelte, wel weer een goed en voldaan gevoel!

Als je uitslagen vergelijkt met de trainingsinspanning, dan mag je ook niet teveel verwachten. Het ligt allemaal op een iets lager pitje, maar na de zomerperiode wordt begonnen met de aanloop naar de Trans Andes Challenge. Dat is het belangrijkste doel en daar moet de vorm goed zijn. Uiteraard zal de NK marathon in oktober een piekmoment zijn binnen deze aanloop naar de Trans Andes.

Nu een periode rustig aan doen en dan met Hemelvaart met het team naar de Ardennen voor de 4-daagse marathon, de LCMT.