Wedstrijd Havelte
Geplaatst door Matthijs op June 01 2011 09:14:27
Zondag 8 mei heeft Matthijs deelgenomen aan de nationale wedstrijd in Havelte. Na een enorm droge periode en een hoge temperatuur, was de hoeveelheid stof dan ook abnormaal!

Matthijs: "Dit is de 4e keer dat ik in Havelte rij, maar zo dor en droog is het nog nooit geweest". Tot overmaat van ramp was de start ditkeer ook nog verplaatst, namelijk naar een strook mulzand, midden op het terrein.

Doordat het de eerste wedstrijd was van Matthijs, mocht hij als allerlaatste starten. Opzich niet zo'n probleem, maar wel als je vervolgens door de hoeveelheid stof helemaal niks meer ziet en een stofwolk in moeten duiken met eem mulle ondergrond!

Ondanks de slechte startpositie en de hoeveelheid stof kijkt Matthijs terug op een geslaagde wedstrijd. De start ging eigenlijk vrij goed, benen voelden oke en ook technisch gezien heeft hij voor zijn doen lekker gereden. Helaas leverde dit niet meer op dan een 44e plek, maar dat het gevoel goed was is het belangrijkste! Nu op naar de eerste marathon van het seizoen: Shark Attack (+3000 HM).