Home · Cape Epic '08 · TransAlp '08 · Trans Andes '10 · Crocodile Trophy '10Sunday, December 16, 2018
Navigatie
Laatste nieuws
Nieuws
Teamleden
Kalender 2011
Fotogallerij
Verslagen
Cape Epic '08
TransAlp '08
Trans Andes '10
Crocodile Trophy '10

Mountainbike clinic?
Contact

Sponsor informatie
Laatste artikelen
WK voor brandweer in...
De klos in Oss
Weekend Duitsland
Trans Andes
Viaduct training Aze...
Holland MTB Cup # 2: Bergrace Oss
Afgelopen zondag stond de tweede wedstrijd van de Holland MTB Cup op het programma. Vanuit het Bikeoneteam namen alle rijders deel, wederom aan de 150 min. Paul en Matthijs hadden in 2007 een nationale wedstrijd ook in Oss gereden, dus zij kenden dit loodzware parcours enigszins. Een omschrijving van het parcours:

Het parcours is nagenoeg gelijk aan die van het Nederlands Kampioenschap in 2008. Bekend is Oss om zijn steile klim direct na de start, gevolgd door een afstand van ruim 1000 meter voordat het smaller wordt. Hierna volgen kort op elkaar de zware stukken van klimmen en dalen.
Dat betekend nooit een moment van rust en een steeds wisselend tempo en andere ademhaling, dat maakt Oss mede zo moeilijk. Ook hier wordt gereden op drie afwijkende parcoursen wat lengte betreft, dat maakt het voor de deelnemer en het publiek alleen maar aantrekkelijker. Mooie bijkomstigheid is dat vanaf de top van de Witte Ruysheuvel de wedstrijd goed te volgen is. Daar is ook de inschrijving, de catering in de grote tent en de finish gesitueerd.


De resultaten waren niet echt om over naar huis te schrijven. Wel was het voor Harry aanleiding om een verslagje te schrijven, genaamd "De klos in Oss".

Klik hier voor de uitslagen.

Seat Arend MTB Cup Havelte
Zondag is de Cross Country wedstrijd in Havelte verreden.

Paul & Matthijs waren vertegenwoordigd vanuit het Bike One Team. In een gortdroge omgeving met praktisch enkel geweldig mul zand gingen Paul & Matthijs om 12:20 van start in de amateurklasse.

Matthijs heeft na 20 minuten de wedstrijd moeten staken vanwege fysieke klachten (duizeligheid, hoge hartslag). Erg jammer aangezien Matthijs enorm uitgekeken had naar deze wedstrijd waar hij vorig jaar nog bij de niet-licentie de overwinning mocht bijtekenen.

Paul heeft sterk gereden en is in de eerste echte Amateur-wedstrijd op de 42e plek geeindigd. Dit is een geweldige prestatie, vooral gezien de startpositie die hij had. Vanaf ongeveer achteraan heeft hij zo'n beetje het halve deelnemersveld weten in te halen!

In mei staan Cimes des Waimes, de Holland MTB Cup Oss en de nationale wedstrijd in Holten op het programma. Een drukke maand met een drietal uitdagende wedstrijden.
Verslag trainingsweekend Duitsland 10 & 11 april 2010
Eindelijk een zonnetje na deze toch wel strenge wintermaanden. iedereen staat dan ook te wachten wanneer het echt lekker droog is om heerlijk een keer bij voldoende zonlicht lekker te kunnen trappen.

Ook wij waren (Vinne Los, Paul Ensink Willy Welles, Matthijs Pot en ondergetekende) helemaal blij , dat het zonnetje doorbrak tijdens ons ontbijt in een mooie en nette hotelletje aan de voet van het Teutoburgerwalt gebergte in Borgholshauzen op zaterdag morgen de 10e april.......


Klik HIER voor de rest van het verslag gemaakt door Harry!
Holland MTB Cup Wageningen


Afgelopen zondag is het Bikeonteam Lapierre afgereisd naar Wageningen om de eerste echte wedstrijd van dit seizoen te rijden: de Holland MTB Cup Wageningen 150min.

De focus ligt dit seizoen op de marathon discipline in verband met The Crocodile Trophy in oktober. We hebben daarom ook gekozen om alle vijf wedstrijden van de Holland MTB Cup te rijden in de categorie 150min en daar proberen een goede eindklassering neer te zetten.

Het parcours lag er goed bij en iedereen is tevreden met zijn prestatie. Jammer was alleen dat de licentie niet goed geregeld was, waardoor we alsnog vrijwel acheraan moesten starten (m.u.v. Paul die op basis van zijn knappe prestatie van vorig jaar (beste 25) vooraan mocht starten).

Het deelnemersveld telde bijna 300 man. In totaal moest er 150 minuten gekoerst worden, wat erg zwaar was op het rondje met toch behoorlijk wat hoogteverschil erin. Hard van start om een goede plek te veroveren, consolideren en dan maar proberen om steeds weer een mannetje in te halen. Goed eten en drinken was bij deze wedstrijd van groot belang, Johan bedankt!. De verschillen met de toppers zijn duidelijk kleiner dan voorgaande jaren, maar zijn nog wel (onoverbrugbaar) groot. Werk aan de winkel dus!

Kijken we alleen naar de tijden amateurs dan is Matthijs daar 8e geworden, Paul 13e en Vinne 24e. Prima resultaat lijkt me...deze vergelijking geeft ongeveer een beeld van hoe je in de amateurklasse rijdt. Harry is 22e geworden bij de Masters2. Dit geeft aan dat aan de Bergrace wel een groot aantal fanatieke 50 plussers meedoen...

De volgende Holland MTB Cup wedstrijd wordt verreden in Oss.

Klik hier voor de uitslagen.
Klik hier voor de foto's (met dank aan Sikke van MTB Team Wezep).
Teamfoto Bikeoneteam Lapierre 2010
Bij verschillende wielertijdschriften bestaat er de mogelijkheid om je team voor het komende seizoen te presenteren. Dit was een goede reden om een teamfoto te maken. Binnenkort verschijnen we in Bikefreak en Wielermagazine.Klik hier om de bijgewerkte profielen van de teamleden te bekijken.

1e plaats voor Matthijs bij Grote Prijs Ype Weijdema
Afgelopen zondag 7 maart vond in Steenwijk de Grote Prijs Ype Weijdema plaats. Deze winterwedstrijd, georganiseerd door de stichting MTB Steenwijk 2000, werd verreden op een gedeelte van het wedstrijd parcours op de Woldberg.Vanuit het Bikeoneteam deden Matthijs en Vinne mee. Samen met de gebroeders Korblet uit Almelo van het Kish Mountainbiketeam zijn zij zondagmorgen afgereisd richting Steenwijk. Paul en Harry waren helaas verhinderd.

Tijdens het inrijden bleek dat het parcours er boven verwachting goed bij lag. Door de vorst was de ondergrond vrij hard en daarmee werd het een mooi snel parcours, met veel draai en keerwerk en drie pittige klimmen er in. Helaas constateerde Herbert problemen met zijn voorvork, welke hij niet meer kon verhelpen en waardoor hij dus jammer genoeg niet kon starten.

Om 13:30 uur klonk het startschot. Vinne en Gert stonden mooi vooraan en Matthijs stond vrijwel achteraan. Al vrij snel na de start had Gert dan ook de koppositie te pakken en lag Vinne op een 3e plek. Matthijs moest wachten op de juiste momenten om in te kunnen halen. Het eerste gedeelte kon dit moelijk, want dat was een klim over een singletrack, maar voorbij deze klim kon hij gelukkig in een keer een hele groep passeren. Na een halve ronde kon hij zich bij de heren vooraan voegen.

In totaal werden er 6 rondes verreden, elk van ongeveer 10 min. Matthijs pakte na 2 ronden de leiding over van Gert en kon zijn voorsprong uitbouwen, wat uiteindelijk resulteerde in een 1e plek! Gert werd 2e en Vinne werd 5e...

Het deelnemersveld was niet al te sterk, maar het was wel een geweldig mooie wedstrijd op een uitdagend parcours. Lekker om er even weer in te komen, zeker na 4 maanden overwegend duurtrainen. Tevens de complimenten voor de organisatie!

Nu kunnen we ons opmaken voor de eerste wedstrijd van de Holland MTB Cup (28 maart, Renkum).

Klik hier voor de uitslagen van deze Grote Prijs Ype Weijdema

Klik op Lees meer voor de foto's!

Uitgelicht: Fietsenwinkel Ten Tusscher
Zoals wellicht velen weten, hebben wij onze LaPierre team fietsen in onderhoud bij Ten Tusscher in Enschede. De keuze voor Ten Tusscher is duidelijk; Hun kennis & vakmanschap op het gebied van mountainbikes is onovertroffen in de regio. Samen met de ervaring die ze hebben in het begeleiden van wedstrijdteams maakt Ten Tusscher tot een geweldige partner.

Wat dit onderstreept is de recente ontwikkeling dat het nieuwe off-road team van de Rabo Wielerploeg onder leiding komt te staan van Jan ten Tusscher. Doel van het team is om jong, Nederlands talent te stimuleren en ondersteunen met de doelstelling; kwalificatie voor de Olympische spelen in 2012!

Het assortiment van ten Tusscher bestaat uit stadsfietsen, stadshybrides, hybrides, racefietsen, mountainbikes en crossfietsen en uiteraard de benodigde accessoires. De professionele werkplaats maakt ten Tusscher tot vakspecialist ten top!

Klik HIER voor de website van ten Tusscher!
Wedstrijdkalender 2010 bekend
Na lang wikken en wegen hebben we de wedstrijdkalender voor 2010 in conceptvorm vastgesteld. Aangezien het huidige seizoen volledig in het teken zal staan van onze deelname aan de Crocodile Trophy, is het van belang dat we selectief zijn in de wedstrijden die we willen gaan rijden.

Daarom hebben we dan ook de keuze gemaakt om de Holland MTB Cup te gaan rijden. Hier zullen we deelnemen aan de 150 min (evenals vorig jaar). Deze wedstrijden zijn relatief dichtbij en 2,5 uur intensief past natuurlijk perfect in het trainingsschema in de aanloop naar de Crocodile Trophy.

Om ook wat meer ervaring op te doen in marathonwedstrijden hebben we ervoor gekozen om -verspreid over het seizoen- vijf wedstrijden te rijden, waaronder het NK Marathon uiteraard! Daarnaast hebben we nog 2 of 3 XCO wedstrijden gekozen die wij niet links kunnen laten liggen en ook in het schema passen.

Klik op de kalender voor een vergroting


TRANS ANDES CHALLENGE

LEES ONDER "DAILY REPORTS" ALLE VERSLAGEN, UITSLAGEN EN FOTO'S
VAN HARRY & WILLY IN DE TRANS ANDES CHALLENGE 2010

Preview

Stage Information

Riders

Daily reports

Results

News

Sponsoren

Uit de Twentsche Courant Tubantia

Klik hier voor meer informatie over de Trans Andes Challenge!

Trainingsverslag toegevoegd
Klik hier voor een trainingsverslag van dinsdag avond 6 januari jl.
Pagina 3 van 8 < 1 2 3 4 5 6 > >>
Hoofdsponsoren:
Sub-sponsoren:
Partners:Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Gebruikers online
Gasten online: 1
Geen leden online

Aangemelde Leden: 22
Ongeactiveerde Leden: 0
Nieuwste lid: ton pot