Home · Cape Epic '08 · TransAlp '08 · Trans Andes '10 · Crocodile Trophy '10Sunday, December 16, 2018
Navigatie
Laatste nieuws
Nieuws
Teamleden
Kalender 2011
Fotogallerij
Verslagen
Cape Epic '08
TransAlp '08
Trans Andes '10
Crocodile Trophy '10

Mountainbike clinic?
Contact

Sponsor informatie
Laatste artikelen
WK voor brandweer in...
De klos in Oss
Weekend Duitsland
Trans Andes
Viaduct training Aze...
Crocodile Trophy 2010 || IT'S A WRAP!
Met de handjes in de lucht op de tweede plaats op het podium op het strand van Cape Tribulation! 1e plaats voor team Estonia met Kirisipuu in het midden.Onze deelname aan de Crocodile Trophy 2010 zit er op! We zijn inmiddels weer een aantal dagen in het koude kikkerlandje en genieten nog volop na van alle avonturen die we in the Outback beleefd hebben!

We zijn verschrikkelijk tevreden over ons resultaat en willen ook hierbij al onze sponsoren bedanken die ons op allerlei wijze gesteund hebben deze prestatie mogelijk te maken!

We willen iedereen als supporter ontzettend bedanken voor de steun en alle leuke reacties! Geweldig om deze tijdens en na de wedstrijd te lezen! Harry heeft een schitterend verslag geschreven over zijn ervaring als begeleider. Klik hiervoor op onderstaande link.


VERSLAG HARRY: 'CROCODILE TROPHY MAAR DAN ANDERS'


Klik hier voor de daily reports & meer informatie.


Donderdag 23 september || Nieuwe sponsor!
Na veel positieve geluiden over de nieuwe MTB schoen van Raps kunnen wij met trots melden dat wij een sponsorovereenkomst hebben gesloten met Raps. Raps is producent van schaatsen, skeelers & fietsschoenen en sinds 1987 gevestigd in Almelo.

Met de fietsschoen "Performance" (klik) heeft Raps een product in de markt gezet dat veel ‘value for money’ biedt. De Perfomance is de vergrotende trap van het type "Classic". De positieve zaken van de Classic zoals pasvorm, duurzame sneldrogende materialen en een torsie stijve composiet zool, worden aangevuld met pasvorm optimalisatie in de vorm van een verwarmbare binnenzool en op maat
vervormbare hak.

Er zijn 2 modellen; de Race en de ATB uitvoering. Beide schoenen van de Performance lijn hebben dezelfde upper gemaakt van hoogwaardige leervervangers. Deze materialen optimaliseren de eigenschappen van leer, echter kennen niet de negatieve eigenschappen zoals vorm- en kleurverlies.

Elke schoen wordt gemaakt op een voetvorm (leest). In tegenstelling tot de meeste andere merken gebruikt Raps een Noord Europese leest voor de Performance schoenen. Mensen in Noord Europa hebben over het algemeen bredere voeten dan mensen uit Zuid Europa. Een goede pasvorm is van belang voor comfort tijdens het sporten.

Lees hier meer over de schoen.

Zaterdag 18 september || NK Marathon
Zaterdag 18 september vond in Groesbeek het NK Marathon plaats. De marathon is de discipline waar wij ons echt op richten en met het oog op de Crocodile Trophy was deze NK een mooi (sub)doel om naar toe te werken.

Om 10 uur was de start en dat ging direct onbenullig hard. Op sompige grasstroken werd vol doorgetrokken en na elke bocht moest je uit het zadel om bij te kunnen blijven. Het was onze eerste NK en we wilden dan ook zo lang mogelijk in ‘het peloton’ blijven rijden. Toch raakte al vrij snel alles uit elkaar en ieder van ons had wel een groepje waarin lekker kon worden gekoerst.Helaas was voor Paul na 50km het NK voorbij. Hij had al last van een pees in zijn knieholte en met het oog op de Crocodile was uitstappen de verstandigste beslissing. Matthijs finishte na 3:33:48 en die tijd was goed voor de 17e plaats in het Amateur klassement. Vinne heeft ook erg sterk gereden en werd 32e in een tijd van 3:43: 40. Harry finishte in 3:56:09, wat goed was voor een 35e plaats in het Masters 2 klassement.

Klik hier voor de uitslagen en klik hier voor een paar foto's (door www.sikkemtbfotos.nl)

Zondag 12 september || Grenslandmarathon
Zondag 12 september hebben we de Grenslandmarathon gereden. Deze 110 km tellende rit door de grensstreek bij Tubbergen is elk jaar weer een prachtige training.

Voor een maximaal aantal km's zijn we vanuit huis vetrokken naar Tubbergen en daardoor stond er aan het eind van de dag 150km op de teller. Een perfecte duurtraining. Met het oog op de NK van volgende week hebben we de rit niet belachelijk hard gereden, maar "engiszins getemporiseerd".

Het voelde bij iedereen goed en dat is belangrijk met het oog op de Crocodile. Etappes van 150+ zijn daar namelijk geen uitzondering!
Clinic Twente Milieu
Zaterdag 4 september stond er weer een clinic op het programma. Dit keer was het onze taak de werknemers van Twente Milieu enthousiast te maken voor de mountainbike sport. Velen waren al in het bezit van een mountainbike, maar er zaten ook weer een hoop rookies bij.

Foto Eddie van Raamsdonk

Zoals dit jaar steeds het geval is was, waren de weergoden ons zaterdag ook weer gunstig gezind. 20 graden met een zonnetje. Om 12 uur was het verzamelen bij het Apart hotel te Delden. Langzaam druppelen alle deelnemers binnen. Na de koffie met Krentewegge werden de huurfietsen verdeeld en kon het feest beginnen. Even Langs kasteel Twickel voor de groepsfoto, aldaar splitsten de beginners zich van de gevorderden.
Mountainbike Challenge Brandweer Regio Twente groot succes!
Zaterdag 26 juni vond de afsluitende "challenge" plaats van een serie mountainbikeclinics die het Bikeoneteam voor de brandweerkorpsen uit de regio Twente heeft verzorgd.

Zaterdagmorgen vroeg werd afgereisd naar Tecklenburg, vanaf waar in twee groepen (beginners en gevorderden) een uitdagend stuk van de Hermannsweg werd gereden. Iedereen was geweldig enthousiast en het was erg mooi om te zien waartoe velen in staat zijn na een aantal clinics waarin zij de basisvaardigheden zijn bijgebracht.

Voor de gevorderen gold dat zij helemaal los konden gaan op de geweldige afdalingen en gigantisch konden afzien op de zware beklimmingen. Tijdens het uitgezette wedstrijdparcours na de pauze hebben zij de allerlaatste energie kunnen geven. Na afloop vond een barbeque plaats bij de kazerne in Hengelo.

Iedereen was enthousiast, de sfeer was goed, de prestaties waren goed en uiteraard was de barbeque na afloop ook erg gezellig. Binnenkort komen de foto's online.

Klik op lees meer voor een kort verslag van Harry.
Harry neemt deel aan WK voor brandweermannen
Harry had het weekend van 18, 19 en 20 juni al lange tijd in zijn agenda staan. Als sportinstructeur van brandweer Hengelo kon hij namelijk deelnemen aan de "World Cyclist Championship and Mountainbike for Firemen".

Een verslag door Harry:

Omdat ik als sportinstructeur werkzaam ben bij de brandweer in Hengelo , had ik de mogelijkheid om deel te nemen aan het Wk Mountainbiken, Tijdrijden en de Wegwedstrijd in Luxemburg en omgeving. Deze Wk wordt elk jaar gehouden, en dit was voor de tweede keer in Luxemburg. Voor mij was het de eerste deelname...Lees verderSympatex Bike Marathon Willingen

Zaterdag 12 juni vond de Sympatex Bike Marathon in Willingen plaats. Vanuit het team waren Matthijs en Vinne vrijdagavond richting Willingen afgereisd om de volgende dag de "Grosse Runde" zu fahren...

Het hele weekend is er een compleet mountainbike festijn in Willingen. Er is een beurs, een downhill competitie...de marathon en nog veel meer. De marathon bestaat uit drie (verschillende) ronden en is in totaal 127 km met daarin 3600 hoogtemeters.


Matthijs en Vinne kunnen tevreden terugkijken. Ze hebben allebei goed gereden, alleen helaas reed Vinne in de laatste rond lek en had een dusdanig groot gat in zijn buitenband, waardoor hij niet verder kon.

De vele hoogtemeters maken de marathon loeizwaar. Het is alleen maar klimmen en dalen...er loopt vrijwel geen meter vlak! Ook tijdens het dalen kan je niet goed herstellen. De technische afdalingen vragen om maximale concentratie en de afdalingen op de "shotter wegen" nodigen weer uit om de grote plaat erop te kiepelen en proberen de teller boven de 60 km p/u te krijgen. Daarnaast was het ook geen geweldig weer. Zoals ook op de foto te zien reden we in de bewolking over de toppen van de bergen in het Sauerland en af en toe regende het ook nog eens. De temperatuur was gelukkig wel boven de 15 graden, dus dat was wel aangenaam.

De eerste twee ronden waren het zwaarst, de derde was relatief minder zwaar. Matthijs had vooral in de laatste ronde erg sterke benen en heeft daar erg hard kunnen rijden. De eerste twee ronden gingen ook goed. Uiteindelijk is hij 28e geworden in het eindklassement van de "Grosse Runde"...een resultaat waar hij zeer tevreden mee is.

Klik hier voor de uitslagen.
Bergrace Arnhem 6-6-2010
Zondag 6 Juni stond voor ons de Bergrace te Arnhem op het programma. Wederom nemen wij deel aan de 150 minuten wedstrijd. Namens het Bikeoneteam waren Matthijs, Paul en Vinne present. Helaas was Harry een week ziek geweest en nog niet in staat deel te nemen. Willy en Herman waren ook wederom van de partij.

Het Parcours in Arnhem is altijd erg pittig. Per rondje kregen we 175 hoogtemeter voor de kiezen, maar het parcours liep overal erg soepel mede door het mooie weer. Het meest spectaculaire onderdeel van deze ronde is de afdaling over een 150 meter lange trap.

Met 26 graden was het erg warm dus drinken was belangrijk. Door de afdalingen over de trap en andere hobbelige stukken omlaag was het vooral een kunst om de bidon niet te verliezen. Harry dank voor de assistentie! Na de wedstrijd overheersde bij Matthijs en Vinne een wat minder gevoel terwijl Paul erg sterk had gereden. Bij het zien van de uitslagen viel bleek het onterecht en zijn het uitslagen waar we tevreden kunnen zijn.

Paul 7e amateur en 33ste overall
Matthijs 10e amateur en 38ste overall
Vinne 14de amateur en 61ste overall

Willy 6e master en 57 overall
Herman 77ste overall


Mountainbike Challenge Brandweer Regio Twente #1


De kop is eraf! De eerste van de 3 series mountainbike clinics is achter de rug! Zaterdag 22 mei gingen 30 enthousiastelingen op pad in het mooie Twente! Wij hopen dat het voor iedereen een geslaagde 1e deel van de challenge was en zien alvast uit naar de 5e van juni!

Klik HIER voor de foto's!
Cimes des Waimes 2010
In het hemelvaart weekend zijn we al meerdere malen naar de Ardennen afgereisd om deel te nemen aan de LCMT, maar dit jaar hebben we gekozen voor de eendagsmarathon "Les Cimes des Waimes". Deze geweldig marathon staat als zeer zwaar en vooral technisch bekend, ondanks de "slechts" 75km en 1600HM.

Paul, Vinne, Matthijs en Gert Korblet zijn woensdagavond vetrokken en arriveerden rond 22:00 uur in het hotel, dat bij toeval pal naast de start lag! De weersomstandigheden waren de afgelopen dagen...[lees verder]

Pagina 2 van 8 < 1 2 3 4 5 > >>
Hoofdsponsoren:
Sub-sponsoren:
Partners:Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Gebruikers online
Gasten online: 1
Geen leden online

Aangemelde Leden: 22
Ongeactiveerde Leden: 0
Nieuwste lid: ton pot