Home · Cape Epic '08 · TransAlp '08 · Trans Andes '10 · Crocodile Trophy '10Sunday, December 16, 2018
Navigatie
Laatste nieuws
Nieuws
Teamleden
Kalender 2011
Fotogallerij
Verslagen
Cape Epic '08
TransAlp '08
Trans Andes '10
Crocodile Trophy '10

Mountainbike clinic?
Contact

Sponsor informatie
Laatste artikelen
WK voor brandweer in...
De klos in Oss
Weekend Duitsland
Trans Andes
Viaduct training Aze...
Volg ons op Facebook!
Allersheimer MTB Cup - RWP
Begin juli heeft Matthijs deelgenomen aan de Allersheimer MTB Cup. Deze marathon vormt een onderdeel van de RWP Cup en kende dit jaar zware omstandigheden. Een hele nacht regen, overdag miezerregen en veel wind en daardoor een zwaar en redelijk saai parcours omschrijven de wedstrijd het beste.

Mentaal was het dan ook geen eenvoudige opgave om na 2.15 uur (50km) weer langs start/finish te komen om vervolgens de tweede ronde in te gaan. Door de latere start van de kortere afstanden was deze tweede ronde ook nog eens veel zwaarder, want het parcours lag er in zeer slechte staat bij.

Uiteindelijk tevreden met het resultaat, maar echt genieten was er helaas te weinig bij...Wel was het natuurlijk weer een goede training. Toch ruim 4,5 uur op de fiets gezeten en in de 100km een kleine 3000hm afgelegd.

De eerstvolgende marathon wordt de Grenslandmarathon in Tubbergen. Dit is weliswaar geen wedstrijd, maar een prachtige rit die jaarlijks op onze kalender staat.

TRANS ANDES CHALLENGE 2012


In januari is het al zover: de Transandes Challenge 2012!
Een korte preview van de organisatie over de wedstrijd:


The TransAndes Challenge is unquestionably a test of physical strength and mental determination. (For elite racers and for amateurs racers you can raced at your own pace).

This unique mountain bike race is located in the heart of the stunning Patagonian Andes Mountains.

There will be a maximum of 250 spots, if they choose to accept the challenge, will race on single-tracks, jeep roads and technical terrain beginning in Panguipulli and finishing in Pucón, Chile. The six stages will ride from 60 to 100 kilometers per day. And we will go through 6 amazing Volcanos, and 10 incredible lakes in the heart of Andes Mountains.

The race will take place from January 23th to January 28th of 2012.

The TransAndes Challenge is open to 12 categories for team and single riders. The minimum age for participation is 18. The riders of each team must remain together at all times during the race. If, at any point, riders separate by more than one minute the team will receive a penalty.

Most of the six stages will begin at 9:30 am, but this starting time could be changed by the organization, this information will be provided to the riders at the race meeting during the dinner of the previous day. All the riders are expected to reach the finish line by 16:00 daily. The stages will include breakfast, lunch and dinner, and on stage six there will be a traditional Chilean barbecue.

The TransAndes Challenge is organized as a wilderness mountain bike race, where participants sleep in tent villages that are set up prior to their arrival and broken down inmediately. But there are also thermal pools on each campsite available for all the riders. Participants will experience a temperamental mountain climate and the extreme physical challenges that come with racing the Andes.

LCMT 4-daagse marathon
Voor de derde keer heeft het Bikeoneteam deelgenomen aan de LCMT. De Low Countries Moutainbike Tour is een 4-daagse marathon in de Ardennen. De organisatie mikt elk jaar weer op zowel wedstrijdrijders als toerrijders. In totaal zijn er zo'n 450 deelnemers, waarvan ongeveer een derde wedstrijdrijders.

De LCMT staat voor ons bekend om zijn goede sfeer. Het is allemaal erg ongedwongen, perfect verzorgd, lekkere La Chouffe, mooie etappes, mooi weer...en een geweldige omgeving natuurlijk!

Woensdagmiddag zijn we vetrokken richting Stavelot, waar donderdagmorgen om half 10 de proloog werd verreden. Na de proloog werd koers gezet richting Houffalize en vanuit daar zijn de andere 3 etappes gestart. In totaal hebben we in 4 dagen rond de 400 km. gereden en bijna 10.000hm afgelegd...heftig dus!

Lees hier het verslag van Harry


Wedstrijd Holten
Zondag 22 mei stond Holten op het programma. Voor ons eigenlijk 'de thuiswedstrijd'. Matthijs en Harry wilden dan ook op de fiets er naar toe, maar door de regenval in de ochtend hebben zij toch besloten om met de auto te gaan. Harry startte om 10:45 (Masters) en Matthijs om 12:45 (Amateurs). Beide heren stonden wederom achteraan opgesteld, door het gebrek aan punten.

Harry reed lekker en heeft zich vooral niet druk gemaakt. Voor hem was het de eerste wedstrijd en hij heeft dan ook lekker z'n eigen tempo gereden. Ook dan is de ronde in Holten al zwaar genoeg. Het parcours gaat deels over een motorcrossbaan heen, met enkele pittige, steile klimmetjes. Verder kent het parcours ook mooie singletracks en enkele lange klimmen.

Matthijs heeft de wedstrijd in Holten een keer mogen winnen bij de niet-licentiehouders. Het parcours ligt hem erg, vooral door het korte krachtige werk. Het niveau van de amateurs ligt echt wel behoorlijk was hoger, dus om dit seizoen een keer aan de goede kant van het midden te eindigen is al een hele uitdaging. Ondanks dat de benen goed waren dat hij lekker heeft gereden, was een 45e plek het resultaat. Bij lange na niet de goede kant van het midden, maar net zoals in Havelte, wel weer een goed en voldaan gevoel!

Als je uitslagen vergelijkt met de trainingsinspanning, dan mag je ook niet teveel verwachten. Het ligt allemaal op een iets lager pitje, maar na de zomerperiode wordt begonnen met de aanloop naar de Trans Andes Challenge. Dat is het belangrijkste doel en daar moet de vorm goed zijn. Uiteraard zal de NK marathon in oktober een piekmoment zijn binnen deze aanloop naar de Trans Andes.

Nu een periode rustig aan doen en dan met Hemelvaart met het team naar de Ardennen voor de 4-daagse marathon, de LCMT.

Loodzware Shark Attack gereden
Zaterdag 14 mei hebben Harry en Matthijs deelgenomen aan een pittige MTB marathon in het Sauerland. Voor beide heren was het de eerste marathon van het seizoen.En dat was te merken...met 3150 HM en 93km is de 'Shark Attack MTB Marathon' een ware uitputtingsslag te noemen. Ondanks dat de omstandigheden prima waren, zoals droge ondergrond, mooi weer, goed georganiseerd, hadden zowel Harry als Matthijs er een zware opgave aan om de 93km te volbrengen.

Beide heren hadden het gevoel te weinig power in de benen te hebben, al direct vanaf het begin. De 'tourmodus' is dan ook al snel ingeschakeld en op die manier hebben zij de (vooral mentale) strijd toch volbracht. Matthijs is 56e geworden in 5:14 uur (goed voor een 18e plaats in zijn categorie) en Harry 129e in 5.58 uur (goed voor een 9e plaats in zijn categorie).

Klik hier voor de uitslagen.
Wedstrijd Havelte
Zondag 8 mei heeft Matthijs deelgenomen aan de nationale wedstrijd in Havelte. Na een enorm droge periode en een hoge temperatuur, was de hoeveelheid stof dan ook abnormaal!

Matthijs: "Dit is de 4e keer dat ik in Havelte rij, maar zo dor en droog is het nog nooit geweest". Tot overmaat van ramp was de start ditkeer ook nog verplaatst, namelijk naar een strook mulzand, midden op het terrein.

Doordat het de eerste wedstrijd was van Matthijs, mocht hij als allerlaatste starten. Opzich niet zo'n probleem, maar wel als je vervolgens door de hoeveelheid stof helemaal niks meer ziet en een stofwolk in moeten duiken met eem mulle ondergrond!

Ondanks de slechte startpositie en de hoeveelheid stof kijkt Matthijs terug op een geslaagde wedstrijd. De start ging eigenlijk vrij goed, benen voelden oke en ook technisch gezien heeft hij voor zijn doen lekker gereden. Helaas leverde dit niet meer op dan een 44e plek, maar dat het gevoel goed was is het belangrijkste! Nu op naar de eerste marathon van het seizoen: Shark Attack (+3000 HM).


TRANS ANDES CHALLENGE 2012


The Trans Andes Challenge is een extreme Mountainbike race door het ruige Andes gebergte, in Patagonia (Chillie en Argentinie). De eerste editie van de Trans Andes Challenge vond plaats in 2009 en in 2012 zullen twee teams van het Bikeoneteam deelnemen.

Paul en Matthijs zullen samen als team deelnemen en Harry zal samen met Willy deelnemen. Paul en Matthijs hebben in 2010 met teamgenoot Vinne de 2e plaats gehaald in het teamklassement van The Crocodile Trophy en zullen dan ook in de Trans Andes een gooi doen naar het podium!

Harry en Willy (samen 100+) hebben in 2010 ook deelgenomen aan de Trans Andes en zijn toen 1e geworden in het (Grand) Masters klassement. Uiteraard zullen zij aan de start verschijnen met als doel om dit resultaat te evenaren. Lees hier hun ervaringen van de 2010 editie.

Wedstrijdkalender 2011 bekend!
In voorbereiding op het nieuwe seizoen is de wedstrijdkalender 2011 in elkaar gedraaid.


Klik HIER voor het volledige programma!
Van +50 naar -10 graden Celsius...
Inmiddels zijn we al een aantal weken terug in Nederland na ons avontuur in Queensland. Na een verdiende paar weken rust, begint het trainingsgevoel weer te kriebelen en zijn we inmiddels weer begonnen met de voorbereiding voor seizoen 2011. Eerlijk is eerlijk, Nederland is ook schitterend!Voor volgend seizoen staan er onder andere de volgende schitterende wedstrijden op het programma:

- LCMT (4-daagse België)
- Kellerwald Bike Marathon
- Saarschleifen Bike Marathon
- Erbeskopf marathon
- Neustadt Marathon
- Bergrace 'Off the road' wedstrijden

Het definitieve programma zal spoedig op de website verschijnen.


Crocodile Trophy 2010 op SPORZA!

Bekijk hier de samenvatting van 'The Crocodile Trophy 2010'


Pagina 1 van 8 1 2 3 4 > >>
Hoofdsponsoren:
Sub-sponsoren:
Partners:Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Gebruikers online
Gasten online: 1
Geen leden online

Aangemelde Leden: 22
Ongeactiveerde Leden: 0
Nieuwste lid: ton pot